Új rend az utakon: ingünk-gatyánk rámehet a nyaralásra

A horvát belügyminisztérium közleményben tájékoztatta az utakon közlekedőket, hogy 2019 július 31-étől a horvát utakon jelentősen megnő a kiszabható bírság mértéke- írja az origo.hu.

Hirdetés

Az új rendelet egészen pontosan a korábbi bírságok háromszorosának (!) kiszabását teszi lehetővé egyes kiemelt kockázatot jelentő szabályszegések esetében.

Bár ezek között vannak olyanok, amiket épeszű ember nem követne el, de vannak tipikus szabályszegések is, mint amilyen a gyorshajtás lakott területen belül, vagy a tilos jelzésen való áthaladás. Ezekre 650 ezertől 900 ezer forintig terjedő büntetés vonatkozik (természetesen a horvát pénzben, kunában szabják ki).

Hirdetés

Úgyhogy érdemes igencsak óvatosnak lennünk, ha a horvát utakon vezetünk.. Nagyon komoly árat fizethetünk ugyanis, ha szabálytalankodnánk.

Csak remélni tudjuk, hogy ezek után legalább a célját eléri az új, szigorú szabályozás, és erősödni fog a közlekedésbiztonság a horvát utakon.

Az eddigi helyzetről sajnos az első, ami az eszünkbe juthat, az az, hogy a horvátországi Szentivánzelina mellett pár héttel ezelőtt egy gyorshajtó BMW-s két magyar autót tarolt le. A balesetben többen is súlyosan megsérültek.

Forrás: Origo.hu

Hirdetés